Tuiles har sitt ursprung i Frankrike och är tunna, krispga flarn eller rån. Forma tuiles till strutar och fyll dem med ägg av vaniljglass.

Tuiles

Tuiles
Recept av Magnus Johansson

Tuiles har sitt ursprung i Frankrike och är tunna, krispga flarn eller rån. Forma tuiles till strutar och fyll dem med ägg av vaniljglass.

Lägg till i favoriter Skriva ut

Ingredienser

100 st
100 st

Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Blanda smör, mjöl och florsocker helt slätt. Tillsätt äggvitan lite i taget, så att inga klumpar bildas.
    • Stryk ut i önskad form på silpat och baka i 180° ca 4 min.

Näring per 100 gram

  • Fett4,08 gram
  • Kolhydrater8,65 gram
  • Protein1,04 gram
  • Energi (Kj)316,8 Kj
  • Energi (Kcal)75,74 Kcal
Forma tuiles till strutar och fyll dem med ägg av vaniljglass.
Tips på recept
Produkter i detta recept