![Tuiles har sitt ursprung i Frankrike och är tunna, krispga flarn eller rån. Forma tuiles till strutar och fyll dem med ägg av vaniljglass.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/tuiles/3041510428.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Tuiles
![Tuiles](https://cdn-kund.arla.se/recept/tuiles/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Tuiles har sitt ursprung i Frankrike och är tunna, krispga flarn eller rån. Forma tuiles till strutar och fyll dem med ägg av vaniljglass.
Gör så här
-
- Blanda smör, mjöl och florsocker helt slätt. Tillsätt äggvitan lite i taget, så att inga klumpar bildas.
- Stryk ut i önskad form på silpat och baka i 180° ca 4 min.