Ta en god genväg och lyft pastarätterna på menyn

Inspireras av Årets Kock 2023, Desirée Jaks, pastarecept med smakrik ost

Pastarätten är en given favorit på lunchmenyn – enkel att variera i köket och en rätt som många gäster tycker om. Här har vi låtit Desirée Jaks ta fram lunchrecept för hela året – pastasorterna varierar hon med säsongernas råvaror och riktigt härliga ostar. Det är här den goda genvägen kommer in.

Jobba färre men värre och bibehåll lönsamheten utan att göra avkall på de härliga kvalitetsråvarorna som gör matlagningen kul, både för er i köket och för era gäster. Med vällagrade, smakrika ostar behövs inte mycket för att lyfta tagliatellen till nya höjder där säsongens råvaror får skina. Lite ost, mycket smak. Låt er inspireras av Desirée Jaks recept för sommaren, hösten, vintern och våren!

Smör, ost och pasta = sant! 

Varför krångla till det? Desirée Jaks Pasta Alfredo består huvudsakligen av smör, ost och pastavatten, förutom fettucine förstås. Genom att smaksätta smöret med chili plockar Desirée upp sältan och syran i Falbygdens Svecia 24 mån, men man kan även bryna smöret och låta de karamelliserade tonerna i osten komma fram. Med ett smaksatt smör och härliga ostar går rätten att variera i det oändliga. En god genväg helt enkelt.

Låt osten tala på menyn!

Berätta för gästerna att ni jobbar med fina råvaror genom att lyfta ert val av smakrik ost på menyn. Genom att skylta med en extra ”lyxig” råvara så kan man både öka snittnotan och marginalen. Och kom ihåg – lite ost, mycket smak! En genväg som smakar gott.