Kunskap & råd

Kunskap & råd

På Arla vill vi förse Matsverige med de bästa produkterna. Dessutom vill vi även hjälpa dig som har mat som yrke att bli ännu bättre – i allt från affärsoptimering till matlagning. Kunskap och råd, helt enkelt!

Restaurang & storkök

Expedition Årets Kock 2016

Årets Kock 2016, Jimmi Eriksson, valde att åka till San Francisco och Napa Valley i norra Kalifornien på sin inspirationsresa. Följ med på en spännande expedition full av olika matupplevelser på allt från diners och hamburgerhak till ostronbarer, stjärnkrogar och världsberömda The French Laundry.

Andreas Hedlunds smakskola – så lyckas du med såsen!

För att lyckas med en sås gäller det att hitta en bra balans mellan sälta, sötma och syra. Här kommer Villa Wera-kockens tre hetaste tips du alltid bör tänka på.

Variera menyn med färskost

Nu är det dags att skapa nya, faantastiska smakupplevelser för dina gäster. Alla älskar röror, med en handfull goda och krämiga blandningar kan du enkelt utveckla menyn och överraska gästernas smaklökar.

Mer om Restaurang & Storkök

Alla artiklar om Restaurang och Storkök hittar du här.

Café & bageri

#såmycketgodare – syrad grädde tar fyra klassiker till nästa nivå

Konditorivärlden är full av gamla klassiker som fortfarande lever kvar på konditorihyllan, kanske mest på grund av tradition och vana. Så för att utmana traditionen, bestämde vi oss för att med hjälp av Syrad grädde ge fyra av Sveriges vassaste konditorer i uppdrag att göra en ”total makeover” på valfri konditoriklassiker.

4 typer av frukost-feeling

Hur gör man för att dagens första mål även ska bli det bästa? Vi gav oss ut i ottan för att höra med fyra typer av frukostställen.

Konditorrapporten 2016

Tre sorters kakor, en yoghurtdessert, en grön morotskaka och en sommartårta. Det är några smakprov ur Konditorrapporten 2016, Arlas årliga spaning för konditorbranschen.

Mer om Café och bageri

Alla artiklar om Café och bageri hittar du här.

Arlas professionella matskola – Culinary Labs

Cheese Lab

Ge nytt liv till menyn med läckra ostupplevelser som utmanar dina gästers smaklökar.

Cold Lab

Här lär du dig bland annat hur du kan jobba mer resursklokt med kalla råvaror och produkter utan att tumma på kvalitén.

Sweet Lab

Skapa smakfulla desserter och bakverk. Med lite planering och ett smart upplägg är det enkelt att skapa ett brett sortiment som sticker ut.

Mer om Culinary Labs

All information om samtliga Culinary Labs hittar du här.

Retail/matbutiker

Syrad grädde – gör allt gott ännu godare

Arla Köket® har tagit fram en syrad grädde,  en smakhöjare som ger den perfekta balansen mellan syrlighet och krämighet. En riktig vinnare, såväl i butikshyllan som i proffsköket.

Arla Köket® fick smakfullt besök av MatHem

Med den nya produkten Arla Köket® Syrad grädde i fokus, fick Arla besök av MatHem som fick prova produkten i Arlas provkök, under ledning av Arla-kocken Lotta Bäckman.

Exponera mera – så ökar du försäljningen av snabbmål

Tydlig exponering gör det enkelt för kunden att hitta produkter och ökar försäljningen med flera hundra procent. Här får du våra bästa tips på hur du lyfter fram snabbmålen.

Mer om retail/matbutiker

Alla artiklar om retail/matbutiker hittar du här.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör & sön: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen