Skola & förskola

Skola & förskola

För dig som arbetar inom förskolan – nu har du hittat rätt! Här samlar vi recept, nyttig information samt tips. Dessutom visar vi dig roligt, kreativt och inspirerande utbildningsmaterial som du kan använda dig av i din pedagogiska verksamhet.

Här finner du information, tips & inspiration

Skolmjölkens dag 28 september – 60 år med mjölkmustascher!

I Sverige är mjölkglaset ett så självklart inslag i skolmatsalen att man knappt märker att det är där. För att påminna om skolmjölkens fördelar har FN instiftat Skolmjölkens dag.

70 år av svenska skolmåltider

Måltiderna i grundskolan ska vara kostnadsfria, erbjudas alla elever, samt vara näringsriktiga. Men så har det inte alltid sett ut. Följ med på en tidsresa i svensk skolmåltidshistoria!

Vanliga frågor om mjölk och förskolebarn

Mjölk till förskolebarn är något som de flesta kostexperter rekommenderar, men varför? Karin Arkbåge, näringsfysiolog och ansvarig för nutritionsfrågor inom Arla Sverige svarar.

Populära recept till förskolan

På Arla brinner vi för bra skolmat! Därför samarbetar vi med skolköksentusiaster i hela Sverige, här ger vi dig  förslag på recept som vi har tagit fram.

Allt för barnen!

Arlakadabra är Arlas alldeles egen webbsida för barnen. Här finns massa tips på enkelt pyssel, smarriga recept, roliga tävlingar, frågesport, filmer och mycket mer!

Vi älskar mjölk!

Vi älskar mjölk och vi vill stötta alla de som delar vår passion – därför vill vi gärna tipsa om Hjärta mjölk. Det är en innehållsspäckad sajt om mjölk och vi hoppas att du får stor glädje av all inspiration och fakta som finns där.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen