Satsa på matig salladsbar

Låt salladsbaren bli en viktigare del av menyn. Med ett smart och matigt modulupplägg får du fler rätter utan merarbete för köket.

Skapa en läcker bas med krämiga, smakrika dressingar, olika säsongssallader, proteintillbehör och toppings. Sedan kan gästen välja sallad som tillbehör eller egen rätt. Och om det önskas addera grönt eller animaliskt protein.

6 fördelar med en salladsbar

  1. Grönare lunch för dina gäster - Ett komplement för gäster som bara vill äta en sallad istället för en traditionell måltid.
  2. Matsvinnsvänligt - Du kan enkelt ta hand om svinn, t ex gårdagens bröd och frön. Får du grönsaker över, t ex broccolisallad med rödlök, kan svinnet användas till en pasta eller wok.
  3. Enkelt att variera - Enkel att variera basen (dressingar), tillbehör (salladen) och topping (t ex cottage cheese) efter t ex säsong.
  4. Ökar inte arbetsbördan - Du kan spara tid genom att jobba med t ex färdigstrimlad sallad.
  5. Fler flexitariska alterativ - Dina gäster kan själva välja om de vill ha en lunch med eller utan animaliskt protein. Utan att det ger extra jobb för köket.
  6. Gör det enkelt att välja mindre kött - Salladsbaren är ett enkelt sätt att möta den gröna efterfrågan i matsalen, och därmed förenkla för köttätarna att få in det gröna på lunchen.