Årets Konditor

Årets Konditor är det svenska mästerskapet för professionella konditorer, där finalister får visa prov på sin hantverksskicklighet och kreativitet.

Årets Konditor 2023 är igång!

Nu är årets stora tävling för professionella konditorer, Årets Konditor 2023 igång! Den årliga tävlingen arrangeras under Bak- och Chokladfestivalen på Stockholmsmässan den 10 november, men redan nu är det dags att anmäla sig.

Årets Konditor är det svenska mästerskapet för professionella konditorer, där finalister får visa prov på sin hantverksskicklighet och kreativitet. Årets Konditor arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer vars syfte är att främja utvecklingen av branschen. Vinnaren av Årets Konditor får representera branschen under ett års tid och vinner dessutom en summa på 40 000 för att använda till något som är utvecklande i yrket.

Ansökningsperioden för Årets Konditor 2023 är nu stängd, och en semifinal för att ta ut finalisterna kommer ske under juni månad. I år sökte man med sitt paradbakverk, inom ramen tårta, bakelse, tart eller dessert. Årets tema för tävlingen som skall genomsyra alla bakverk är "Old School" med fri tolkning.

Arla och Årets Konditor

Arla har sedan 1988 tillsammans med Sveriges bagare & konditorer varit med och utvecklat konditoribranschen. För Arla är det viktigt att driva branschen framåt och att vara en relevant partner bland Sveriges konditorer.

Eftersom Arla tillhandahåller de viktigaste råvarorna för goda bakverk, grädde och smör, är det naturligt att sponsra de Svenska Mästerskapen för professionella konditorer. Förutom äran får vinnaren tillsammans med Arla göra en inspirerande receptsamling som sprids i branschen.