Årets Konditor

Årets Konditor är det svenska mästerskapet för professionella konditorer, där finalister får visa prov på sin hantverksskicklighet och kreativitet.

Årets Konditor arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer vars syfte är att främja utvecklingen av branschen. Vinnaren av Årets Konditor får representera branschen under ett års tid.

En del av arbetet med att utveckla branschen består av att arrangera tävlingar som lyfter yrkesverksamma. Vinnaren tilldelas titeln Årets Konditor och svensk mästare. Tävlingen anordnades för första gången av Sveriges bagare & konditorer (fd Bageriförbundet) 1988.

Mer om Årets Konditor

Arla och Årets Konditor
Arla och Årets Konditor

Arla har sedan 1988 tillsammans med Sveriges bagare & konditorer varit med och utvecklat konditoribranschen. För Arla är det viktigt att driva branschen framåt och att vara en relevant partner bland Sveriges konditorer. Eftersom Arla tillhandahåller de viktigaste råvarorna för goda bakverk, grädde och smör, är det naturligt att sponsra de Svenska Mästerskapen för professionella konditorer. Förutom äran får vinnaren tillsammans med Arla göra en inspirerande receptsamling som sprids i branschen.