Arla Guldko

Sedan år 2000 har Arla Guldko funnits för att sporra och visa uppskattning för ambitiösa kök och verksamheter. Och framför allt inspirera andra genom att lyfta fram goda exempel.

Vinnarna korade i Arla Guldko 2021

Ljunggårdens naturförskola i Ängelholm, Carl Engström-skolan i Eslöv, Gränbyskolan och Gränby allaktivitetshus i Uppsala samt Åsa Kluck, kostchef i Älvdalens kommun, tillsammans med Mathilda Strand, kommundietist i Falu kommun – de är vinnarna i Arla Guldko 2021. Finalen och prisceremonin hölls på Moderna muséet i Stockholm den 8 november, en faktaspäckad dag i matglädjens tecken.

- Tävlingen Arla Guldko har genomförts sedan år 2000 och varje år imponeras vi av finalisternas kompetens, yrkesskicklighet och fantastiska engagemang. Årets finalister visar också att samarbete med andra är en viktig drivkraft för utveckling som skapar såväl arbets- som matglädje. Våra jurygrupper har haft ett tufft arbete med att utse vinnarna, säger Maja Nordström, projektledare Arla Guldko.

Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2021 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Årets Frukostlyft. I Arla Guldko delas även utmärkelsen Årets Guldstjärna ut till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket. Fyra särskilt tillsatta jurygrupper, var och en toppad med en av Sveriges bästa stjärnkockar, har arbetat med att utse finalister och vinnare.

Vinnarna får utöver äran, statyetter, exklusivt diplom samt utbildningsstipendium.

Läs mer om vinnarna här

Arla Guldko – matbranschens Oscar

Arla Guldko, eller ”matbranschens Oscar” som det också kallas, är ett initiativ av Arla för att hylla vardagshjältarna i köken. För köken är Arla Guldko en rolig, utvecklande och spännande resa. Såväl finalister som semifinalister brukar få medial uppmärksamhet och det blir en chans att visa sin yrkesstolthet och det fina arbete köket gör.

Vinnarna får utöver äran, statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium. På galan delas även ett specialpris ut, Årets guldstjärna.

Varför driver Arla tävlingen Arla Guldko?

Arla har en viktig roll i att utveckla branschen, inte minst när det gäller mat till unga och gamla. Och ett bra sätt att utveckla är att ge möjlighet till tävling och inspirera genom goda förebilder.

Arla Guldko sätter ljus på fantastiska personer som tillsammans lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje. Med denna tävling kan Arla sporra och hylla dem och sprida deras sätt att jobba med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.

Läs mer om tävlingen