Arla Guldko

Sedan år 2000 har Arla Guldko funnits för att sporra och visa uppskattning för ambitiösa kök och verksamheter. Och framför allt inspirera andra genom att lyfta fram goda exempel.

Vinnarna korade i Arla Guldko 2023!

Genom Arla Guldko sätter vi ljus på fantastiska personer som tillsammans lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje.

Blanka förskola i Vadstena, Stora Hammars skola i Höllviken, Sjödalsgymnasiet i Huddinge, Kinnevaldsgården i Växjö samt Trelleborgs kommuns foodtruck – de är vinnarna i Arla Guldko 2023. Finalen och prisceremonin hölls på Eric Ericsonhallen i Stockholm den 8 maj, en dag fylld med inspiration om smak, hållbarhet och matglädje.

Läs mer om vinnarna

I Arla Guldko delas även utmärkelsen Årets Guldstjärna ut till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket. 2021 tog Åsa Kluck, kostchef i Älvdalens kommun, tillsammans med Mathilda Strand, kommundietist i Falu kommun hem segern i kategorin.

Vinnarna får utöver äran, statyetter, exklusivt diplom samt utbildningsstipendium och en lunch eller frukost tillagad tillsammans med en Årets kock.Finalen och prisceremonin hölls på Moderna muséet i Stockholm den 8 november, en faktaspäckad dag i matglädjens tecken.

Läs mer om alla vinnarna här

Arla Guldko – ett initiativ av Arla för att hylla vardagshjältarna i köken

För köken är Arla Guldko en rolig, utvecklande och spännande resa. Såväl finalister som semifinalister brukar få medial uppmärksamhet och det blir en chans att visa sin yrkesstolthet och det fina arbete köket gör. Vinnarna får utöver äran, statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium. På galan delas även ett specialpris ut, Årets guldstjärna.

Varför driver Arla tävlingen Arla Guldko?

Arla har en viktig roll i att utveckla branschen, inte minst när det gäller mat till unga. Och ett bra sätt att utveckla är att ge möjlighet till tävling och inspirera genom goda förebilder.

Arla Guldko sätter ljus på fantastiska personer som tillsammans lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje. Med denna tävling kan Arla sporra och hylla dem och sprida deras sätt att jobba med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.

Läs mer om tävlingen