Arla guldko

Sedan år 2000 har Arla Guldko funnits för att sporra och visa uppskattning för ambitiösa kök och verksamheter. Och framför allt inspirera andra genom att lyfta fram goda exempel.

Nu är finalisterna 2020 utsedda!

Nu har finalisterna i kategorierna Årets Matglädjeförskola, Årets Matglädjeskola, Årets Frukostlyft och Årets Guldstjärna utsetts. På grund av de rådande läget med det nya coronaviruset har vi på Arla fattat beslutet att skjuta fram Arla Guldko-finalen som skulle hållits den 4:e maj. Vi undersöker möjligheter att genomföra finalen under hösten och återkommer med mer information här så fort vi har definitivt datum. Under tiden kan du läsa mer om alla finalister här nedanför.

Final i Arla Guldko 2020

En fullmatad kostnadsfri dag med inspirerande föreläsningar om skolfrukost och hållbarhet – allt i matglädjens tecken, som avslutas med prisutdelning.

På grund av de rådande läget med det nya coronaviruset har vi på Arla fattat beslutet att skjuta fram Arla Guldko-finalen som skulle hållits den 4:e maj. Vi undersöker möjligheter att genomföra finalen under hösten och återkommer med mer information här så fort vi har definitivt datum.

Arla Guldko – matbranschens Oscar

Arla Guldko, eller ”matbranschens Oscar” som det också kallas, är ett initiativ av Arla för att hylla vardagshjältarna i köken. För köken är Arla Guldko en rolig, utvecklande och spännande resa. Såväl finalister som semifinalister brukar få medial uppmärksamhet och det blir en chans att visa sin yrkesstolthet och det fina arbete köket gör.

Vinnarna får utöver äran, statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium. På galan delas även ett specialpris ut, Årets guldstjärna.

Varför driver Arla tävlingen Arla Guldko?
Varför driver Arla tävlingen Arla Guldko?

Arla har en viktig roll i att utveckla branschen, inte minst när det gäller mat till unga och gamla. Och ett bra sätt att utveckla är att ge möjlighet till tävling och inspirera genom goda förebilder. Arla Guldko sätter ljus på fantastiska personer som tillsammans lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje. Med denna tävling kan Arla sporra och hylla dem och sprida deras sätt att jobba med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.