Arla Guldko

Sedan år 2000 har Arla Guldko funnits för att sporra och visa uppskattning för ambitiösa kök och verksamheter. Och framför allt inspirera andra genom att lyfta fram goda exempel.

Stort grattis till alla vinnare i Arla Guldko 2020!

Den 9:e november tillkännagav vi våra vinnare för 2020 under en livestream pga rådande läge med COVID-19. Du kan se finalen i efterhand längre ner på sidan.

Vinnarna i Arla Guldko 2020

Bästa matglädjeförskola - Sagostugan i Köping

Bästa matglädjeskola - Aggarpsskolan i Svedala

Årets frukostlyft - Guteskolan i Visby

Årets guldstjärna - Payback Generation - Vingåkers kommun och Slottsskolan i Vingåker

Läs mer om alla finalisterna i respektive kategorierna längre ner på sidan.

Arla Guldko – matbranschens Oscar

Arla Guldko, eller ”matbranschens Oscar” som det också kallas, är ett initiativ av Arla för att hylla vardagshjältarna i köken. För köken är Arla Guldko en rolig, utvecklande och spännande resa. Såväl finalister som semifinalister brukar få medial uppmärksamhet och det blir en chans att visa sin yrkesstolthet och det fina arbete köket gör.

Vinnarna får utöver äran, statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium. På galan delas även ett specialpris ut, Årets guldstjärna.

Varför driver Arla tävlingen Arla Guldko?

Arla har en viktig roll i att utveckla branschen, inte minst när det gäller mat till unga och gamla. Och ett bra sätt att utveckla är att ge möjlighet till tävling och inspirera genom goda förebilder.

Arla Guldko sätter ljus på fantastiska personer som tillsammans lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje. Med denna tävling kan Arla sporra och hylla dem och sprida deras sätt att jobba med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.

Läs mer om tävlingen