Årets Kockelev & Årets Kockelever

Årets Kockelev är en tävling som riktar sig till kockelever på Sveriges restaurangutbildningar.

2019 lanserade Årets Kock och tidningen Restaurangvärlden den nya tävlingen Årets Kockelev/Kockelever. Tävlingen, som är öppen för svenska restaurangskoleelever, har fokus på hållbarhet.

Tävlingen arrangeras i samarbete mellan Årets Kock AB och tidningen Restaurangvärlden. Arla är en av flera stolta sponsorer.

Fokus på framtiden

Syftet med tävlingen, som startades år 2019, är att hjälpa svenska kockelever höja sin nivå och utveckla sitt hantverk. Fokus ligger på hållbarhet. I egenskap av att vara framtidens kockar har eleverna ett allt större ansvar att skapa mat som är hållbar och som har minimal påverkan på världen vi lever i.

Ett självklart val

Att sponsra Årets Kockelev/Kockelever är för oss på Arla ett naturligt val. Genom att främja framtidens talanger bidrar vi till den positiva utveckling svensk gastronomi har upplevt sedan Årets Kock lanserades på 80-talet. Idag är det svenska köket internationellt välkänt och uppskattat och vi på Arla vill självklart bidra till att förstärka vår ställning som en världsledande nation som lagar mat som både smakar bra och som är hållbart framtagen.

 

Fotograf: Hilda Arneback