Tillsammans för framtidens klimat

Som livsmedelsföretag står vi inför utmaningen att producera mat till en växande befolkning utan att tära på jordens resurser. Vi vet att vi tillsammans med dig kan göra stor skillnad för djur, människor och miljö. Därför kraftsamlar vi nu mot en ny vision: att producera mjölk med netto noll klimatavtryck.

Vill du veta mer om hållbarhet på Arla?

I allt vi gör behöver vi ha klimatet i fokus. Därför rymmer vårt hållbarhetsarbete många olika områden. Du kan ta del av dem här.

Läs Arlas klimatmanifest

Netto noll klimatavtryck betyder att våra utsläpp av växthusgaser inte får vara större än att de vägs upp av alla positiva värden vi bidrar med på gårdarna. Utsläppen brukar kallas våra fotavtryck och vi vill nu introducera begreppet handavtryck för att illustrera allt positivt vi gör.

Vårt hållbarhetsarbete rymmer många olika områden, hela vägen från kornas foder till förpackningsmaterialet i de produkter du köper. Här har vi samlat allt som vi och du tillsammans kan göra för klimatet. Och som vi tillsammans redan gjort.

Vissa kallar det CSR-arbete, vi kallar det sunt bondförnuft. Vi vill att du som kund ska vara säker på att vi tar vårt ansvar för att också du ska kunna nå dina klimatmål.

 

Läs mer