Årets Kock

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda tävling i gastronomi.

Tävlingen Årets Kock startades 1983 av de svenska mejeriföretagens branschorganisation Svensk Mjölk tillsammans med Gastronomiska Akademien och med stöd av Tore Wretman. Målet med Årets Kock var att öka intresset för gastronomi, lyfta kockyrkets status och även det skandinaviska kökets renommé.

Årets Kock har betytt mycket för restaurangbranschens utveckling i Sverige. Under de senaste åren har evenemanget vuxit explosionsartat och de tävlande håller en mycket hög internationell klass. Det är en individuell tävling och i finalen gör landets bästa kockar upp om den åtråvärda titeln Årets Kock. Evenemanget drar till sig professionella kockar och branschen men även matintresserade konsumenter. För den moderna konsumenten erbjuder Årets Kock kunskap och inspiration om svensk matkultur vilket bidrar till att intresset för gastronomin fortsätter att utvecklas.

Årets Kock 2020 - finalister

Efter två tuffa kvalificeringsdagar på Stockholms Hotell & Restaurangskola i Stockholm, har juryn nu utsett de 8 kockar som går vidare till final i Årets Kock 2020.

Läs mer på åretskock.se

Christian Siberg
Christian Siberg
Henric Hertbertsson
Henric Hertbertsson
Jesper Jakobsson
Jesper Jakobsson
Jessie Sommarström
Jessie Sommarström
Ludwig Tjörnemo
Ludwig Tjörnemo
Luqaz Ottosson
Luqaz Ottosson
Marcus Bremdal
Marcus Bremdal
Ola Wallin
Ola Wallin
Arla och Årets Kock
Arla och Årets Kock

Arla är stolt presentatör av Årets Kock och verkar även indirekt för tävlingens bästa genom Restaurangakademiens ägandeskap av Årets Kock. Sedan starten har Arla varit den drivande aktören bakom Årets Kock för att driva den gastronomiska utvecklingen. Tävlingen säkrar att den svenska matbranschen utvecklas på högsta nivå och kan på så sätt inspirera övriga branschen. Det långsiktiga engagemanget för svensk kockelit kommer Arlas kunder till nytta genom en direkt kunskapsöverföring och inspiration från de bästa kockarna i Sverige. Att dessutom inspirera och öka konsumenters kunskap att laga mat själv från grunden, på ett hälsosamt och naturligt sätt, ligger helt i linje med Arlas vision. Utöver äran får vinnaren av Årets Kock tillsammans med Arla göra gästspel, ta fram receptinspiration och medverka i produktutveckling.

Mer om Årets Kock