Årets Kock

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda tävling i gastronomi.

Årets Kock 2020 goes Digital

Den 17 september gjorde 8 kockar göra upp om titeln Årets Kock 2020 på Annexet i Stockholm. Finalen livesändes på TV4 Play och vinnaren blev Ludwig Tjörnemo.

Pga rådande läge med Covid-19 såg förutsättningar annourlunda ut i år. Det gav oss däremot chansen att tänka om och ge dig möjlighet att komma ännu närmare våra 8 finalister och Årets Kock - helt digitalt.

Den 11 september drog Årets Kock-veckan igång och under 7 dagar publicerade Årets Kock poddintervjuer med våra finalister, Årets Kock Talks med Per Schlingman och allmänheten fick chansen att beställa mat från våran foodtruck. Läs mer och ta del av allt material på åretskock.se

Gå till åretskock.se

Arlas samarbete med Årets Kock

Arla är stolt presentatör av Årets Kock och verkar även indirekt för tävlingens bästa genom Restaurangakademiens ägandeskap av Årets Kock.

Sedan starten har Arla varit den drivande aktören bakom Årets Kock för att driva den gastronomiska utvecklingen. Tävlingen säkrar att den svenska matbranschen utvecklas på högsta nivå och kan på så sätt inspirera övriga branschen.

Det långsiktiga engagemanget för svensk kockelit kommer Arlas kunder till nytta genom en direkt kunskapsöverföring och inspiration från de bästa kockarna i Sverige. Att dessutom inspirera och öka konsumenters kunskap att laga mat själv från grunden, på ett hälsosamt och naturligt sätt, ligger helt i linje med Arlas vision.

Utöver äran får vinnaren av Årets Kock tillsammans med Arla göra gästspel, ta fram receptinspiration och medverka i produktutveckling.