Årets Kock

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda tävling i gastronomi.

Årets Kock 2022 - Jesse Sommarström

Den 15e september tävlade åtta kockar om titeln Årets Kock 2022 på Annexet i Stockholm. Vinnaren blev Jesse Sommarström, stort grattis Jesse!

Läs mer på åretskock.se

Arlas samarbete med Årets Kock

Arla är stolt presentatör av Årets Kock och verkar även indirekt för tävlingens bästa genom Restaurangakademiens ägandeskap av Årets Kock.

Sedan starten har Arla varit den drivande aktören bakom Årets Kock för att driva den gastronomiska utvecklingen. Tävlingen säkrar att den svenska matbranschen utvecklas på högsta nivå och kan på så sätt inspirera övriga branschen.

Det långsiktiga engagemanget för svensk kockelit kommer Arlas kunder till nytta genom en direkt kunskapsöverföring och inspiration från de bästa kockarna i Sverige. Att dessutom inspirera och öka konsumenters kunskap att laga mat själv från grunden, på ett hälsosamt och naturligt sätt, ligger helt i linje med Arlas vision.

Utöver äran får vinnaren av Årets Kock tillsammans med Arla göra gästspel, ta fram receptinspiration och medverka i produktutveckling.