Öka vinsten med svenska råvaror

Dagens konsumenter är beredda att betala mer för lokal mat. Att den är producerad i Sverige är nu en viktigare faktor än att den är ekologisk eller rättvisemärkt.

En kanelbulle bakad på svenskt smör smakar extra gott. Viljan att stötta det lokala gör att fler letar efter och köper inhemska produkter. Så när du väljer att baka eller laga med svenskt smör och grädde, ökar också chanserna att kunden väljer dig och betalar mer för din produkt. Därför lanserar vi nu nya skyltar och dekaler som ska göra det tydligare för dina gäster att du använder dig av hållbara råvaror.

Lokal mat lockar turister

Det är inte bara svenskarna som har en ökad aptit för lokala och hållbara val. En stor del av dagens turister har mat och matupplevelsen som reseanledning. Där den lokala matkulturen och traditionell svensk mat är det som lockar mest.

Stötta din lokala bonde

Sju av tio svenskar har en Arlagård som närmaste mjölkgård. Har du grädde från bondeägda Arla på ditt bakverk, stöttar du därmed din bygd och dina lokala mjölkbönder. Eftersom allt vi tjänar går tillbaka till oss bönder.

Hållbart på flera sätt

Arla erbjuder genuina och svenska produkter. Men vi arbetar också ständigt med att minska vår klimatpåverkan och kraftsamlar nu under visionen: Framtidens mejeri. Med det ambitiösa målet att producera mjölk med netto noll klimatavtryck till 2045.

Källa: Trendrapport 2020 Måltidstrender, Visit Sweden.