Dessert för lunch, kväll och bankett

Ett recept – fyra olika desserter

En och samma gäst äter sällan dessert både på lunch, à la carte och på ett event. Genom att använda samma grundkomponenter till olika delar av verksamheten kan man göra mer åt gången. Det minskar både på arbetstiden och matsvinnet.

Recept - Isabellas desserttrappa

Här hittar du Isabellas recept för lunch, á la carte, bankett och fin middag.

Smakbilden

Självklart ska en dessert vara söt. Men bara sötma blir lätt barnsligt och ointressant. Addera lite syrlighet och en touch av sälta när du bygger din smakbild. Beska är spännande, men är svårare att bemästra. Den går inte hem lika bra hos alla gäster. Så här tänker Isabella:

Komponera med konsistenser

Lyft din dessert genom att använda olika konsistenser. Det ger gästen mycket att upptäcka på tallriken. Isabella vill gärna ha något luftigt, något krämigt och något krispigt i.

Luftigt – ofta en mousse eller bavaroise
Krämigt – pannacotta, curd eller krämer
Krispigt – ofta crumble, maräng, nötter
Segt – maräng, mandelbotten, kola
Bakat – mjuk kaka, mazarin eller brownie

Rätt desserter på menyn?

Finns det bara två söta rätter på menyn börjar Isabella alltid med en chokladdessert och en bärig variant. De är de mest lättsålda smakerna; de flesta gästerna gillar minst en av dem. Har du plats för fler på menyn, så lägg till en exotisk. Fyller du på med ett fjärde alternativ så kan du ta ut svängarna rejält med en dessert som känns spännande och vågad. 

Förslag på dessertmeny