![Alla komponenter till desserten är förberedda vilket gör den snabb och enkel att lägga vid service. Krämig pannacotta, varm krispig maräng och len sorbet gör att desserten bjuder på kontraster i form av konsistens och temperatur.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/pannacotta-pa-rostad-gradde-med-mandelmarang-och-yoghurt--och-tranbarssorbet/4032284748.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Pannacotta på rostad grädde med mandelmaräng och yoghurt- och tranbärssorbet
![Pannacotta på rostad grädde med mandelmaräng och yoghurt- och tranbärssorbet](https://cdn-kund.arla.se/recept/pannacotta-pa-rostad-gradde-med-mandelmarang-och-yoghurt--och-tranbarssorbet/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Alla komponenter till desserten är förberedda vilket gör den snabb och enkel att lägga vid service. Krämig pannacotta, varm krispig maräng och len sorbet gör att desserten bjuder på kontraster i form av konsistens och temperatur.
Gör så här
-
Rostad grädde:
- Häll grädden i ett lagom stort bleck så att grädden fyller upp ca 2 cm.
- Rosta i ugnen på 160° ca 1 tim, rör om då och då.
-
Pannacotta med rostad grädde:
- Blanda gelatinpulver och vatten. Låt stå tills det satt sig.
- Koka upp den rostade grädden, mjölk, kaffe och socker. Rör ner gelatinmassan och mixa till en slät smet. Låt kallna i isbad, rör om då och då.
- Låt sätta sig i kyl, gärna över natten.
- Vispa upp och fyll upp en spritspåse med tyll.
-
Mandelmaräng:
- Mixa mandel och dinkelflingor. Tillsätt mandelmassa och mjölk, mixa till en grovkornig massa.
- Vispa upp äggvitan och tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en fluffig maräng.
- Blanda ner lite av marängen i mandelmassan. Vänd sedan ner massan i marängen och smaksätt med salt.
- Stryk ut ca 2 cm tjockt på silpatmatta. Baka av i ugn på 180° 8–10 min.
- Låt svalna och bryt i mindre bitar.
-
Chokladkola:
- Smält chokladen. Koka upp grädden och blanda med chokladen.
- Koka socker, vatten och glykos till 130°.
- Rör ner chokladganachen i sockerlagen och fortsätt koka under omrörning till 102°.
- Häll chokladkolan i en bunke och låt svalna. Fyll upp en spritspåse.
-
Yoghurt- och tranbärssorbet:
- Koka upp vatten och socker till en lag, låt svalna.
- Rör ner puré och yoghurt i sockerlagen. Låt frysa helt.
- Kör i pacojet vid servering.
-
Maräng med kaffebönor:
- Vispa äggvitan fluffig.
- Koka vatten och socker till 121°. Häll sockerlagen i en tunn stråle i äggvitan under vispning. Vispa till en fast och glansig maräng.
- Stryk ut marängen tunt, ca 2 mm på bakplåtspapper. Strö över krossade kaffebönor och baka av i ugn på 100° ca 40 min.
- Låt svalna och bryt i bitar.
-
Montering och dekoration:
- Spritsa en ring av pannacotta på desserttallrikar.
- Stek mandelmarängbitarna i lite brynt smör och lägg i ringen med pannacotta.
- Spritsa några toppar av chokladkola på tallrikarna.
- Ägga en sked sorbet och placera på mandelmarängen. Lägg på några tranbär och dekorera med örter. Toppa med flarn av maräng med kaffebönor och strö över tranbärspulver.