Mustaschuppropet

Tillsammans gör vi en godsak för en god sak!

Stötta Josefine Pagander, Årets Konditor 2022, i kampen mot prostatacancer. Inspireras av Josefines fantastiska mustaschbakelse och glänsande blåbärspraliner, eller baka valfria blå bakverk i november. Målet är att samla in så mycket pengar som möjligt till Mustaschkampen och forskningen om prostatacancer.

Josefines Mustaschupprop riktar sig i första hand till er som jobbar i branschen. Med en fantastisk mustaschbakelse och glänsande blåbärspralin vill Josefine inspirera alla Sveriges bagare och konditorer att baka blått i november. Ni kan självklart baka andra blå bakverk, som en blåbärsbulle eller blå dammsugare. Vad ni bakar och hur mycket ni vill skänka per bakverk är upp till er.

Vi på Arla stöttar med kampanjmaterial och Josefines recept för att öka försäljningen. Vi kommer även att köpa bakverk för 10 000 kr från tre verksamheter som deltar (endast caféer/bagerier/konditorier kan väljas ut). När ni registrerar er kommer ni även ha möjligheten att listas på arla.se så att kunder kan hitta till er. Nu behöver vi er hjälp med att baka upp, sälja bakverk som stöttar kampanjen och få in era och kundernas bidrag till Mustaschkampen!

För att få ert konditori/bageri/cafe listat på arla.se, få kampanjmaterial och löpande information:

Registrera er här

Vill ni skänka pengar till insamlingen? Klicka här

Josefine bakar blått för sin morfar

GÖR Chefskonditor på Gothia Towers, Göteborg.
AKTUELL Skapat en Mustaschbakelse med blåbär och en blåbärspralin till Mustaschuppropet.
INSPIRATION min morfar, kollegor, instagram och naturen.

Josefine Pagander förlorade sin morfar i prostatacancer. Han var hennes stora idol, men tyvärr fick han aldrig uppleva hennes framgångar som konditor. I Mustaschuppropet vill Josefine hedra hans minne.

– Morfar lärde mig att njuta av livet. Han var äventyrslysten och väldigt aktiv både på havet i sin båt, och i alperna med klättring och skidåkning. Vi plockade ofta blåbär ihop och bakade paj. Eller pej som morfar skulle ha sagt.

Registrera er och få ett startkit

Vi på Arla stöttar alla som registrerar sig till Josefines Mustaschupprop med kampanjmaterial och Josefines inspirerande recept. Allt för att hjälpa er att komma igång att baka upp och sälja så många bakverk som möjligt under november. Ni får ett fint startkit med gatupratare, bordsryttare, diskskylt och isticksskyltar med Mustaschkampens logotyp. Dessutom kommer ni att synas på vår karta som visar var kunderna hittar er. De 50 första som registrerar sig får också en ask med 108 chokladmustascher. Pengarna ni vill skänka sätts in på Mustaschkampens insamlingssida.

Kom igen, nu stöttar vi Josefine!

Föreningen Årets Konditor uppmanar sina medlemmar att baka blått i november för att samla in pengar till Mustaschkampen. Anders Oskarsson med titlar som Världens bästa konditor, Årets Konditor och Konditorernas konditor peppade Josefine att tävla i Årets Konditor 2022. 

Vad tycker du om Josefines Mustaschupprop? 
– Det är ett kanonbra initiativ att skapa ett upprop som uppmanar alla kollegor i branschen att göra något gott.

Varför ska bagare och konditorer stötta kampanjen? 
– Forskningen kring prostatacancer är viktig och berör alla. Vår bransch är bred och når ut till många. Våra gäster får något gott samtidigt som deras pengar går till något gott. Nu kör vi!