Juliga pepparkakor håller sig krispiga längre om de kavlas ut så tunt som möjligt. Vill du ha pepparkakor med cedersmak? Tillsätt några droppar apelsinolja i degen.

Pepparkakor

Pepparkakor
Recept av Kalle Bengtsson

Juliga pepparkakor håller sig krispiga längre om de kavlas ut så tunt som möjligt. Vill du ha pepparkakor med cedersmak? Tillsätt några droppar apelsinolja i degen.

Lägg till i favoriter
Skriva ut

Ingredienser

60 st
60 st
Håll skärmen tänd
Håll skärmen tänd

Gör så här

    • Blanda socker, sirap och smör poröst i degblandare med vinge. Tillsätt grädden lite i taget och sedan bikarbonat.
    • Blanda alla kryddor och rör ner i smeten. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en deg. Plasta och låt degen mogna i kyl i minst 2 dygn.
    • Kavla ut degen ca 2 mm tunn och stansa ut till önskad form. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och baka av i ugn på 180° tills pepparkakorna är gyllenbruna. Låt kallna på plåtarna.
    • Garnera ev med glasyr.

Hantverk

Gör pepparkaksdegen två veckor innan den kavlas ut då blir pepparkakorna som bäst.
Hantverk
Produkter i detta recept