Årets Smak 2018

Idag är vårt intresse för smak större än någonsin och vi älskar att inspireras av nya råvaror, tekniker och kulinariska traditioner. Men smaker kan vara komplexa och svårnavigerade. Faktorer som temperatur, textur och omgivning påverkar och förändrar en smakupplevelse radikalt.

 

Om vi kan lära oss mer om hur smakupplevelser fungerar och hur de skapas kan vi förhöja upplevelsen av varje måltid. Därför har vi på Arla valt att djupdyka i ämnet smak. Tack vare våra produkter kan smaker förtätas, förvandlas och tas till nya höjder.

Tillsammans med såväl våra egna som externa smakproffs kommer vi utforska en smakupplevelse som vi tycker är extra spännande just nu. Vi kallar det Årets Smak. Ett sätt att utbilda, inspirera och göra det enklare för alla, oavsett om du jobbar på finkrog, är chocolatier eller steker pannkakor till barnen en torsdag, att hitta rätt i smakdjungeln och våga experimentera med nya smaker och kombinationer. 

Vad blir Årets Smak 2020?

Under Årets Kock-finalen, den 12-13 september, kommer vi avslöja vilken smak vi utsett till Årets Smak 2020. Missa inte det!

Till Årets Smak 2020

2019 dominerade hettan

I arbetet med Årets Smak har vi studerat och analyserat de senaste trenderna. Vi har intervjuat externa experter samt våra egna sensoriker och kockar. Resultatet av arbetet är att vi valt hetta till Årets Smak 2019. Under året som kommer fördjupar vi vår kunskap om hetta och tar in nya heta trender och råvaror från hela världen.

Läs mer om hetta här