![Lufsa är en öländsk ugnspannkaka med fläsk som påminner lite om rösti.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/vegetarisk-lufsa-med-rotsaksfras/3464760714.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.56,0.67&format=webp&quality=80)
Vegetarisk lufsa med rotsaksfräs
![Vegetarisk lufsa med rotsaksfräs](https://cdn-kund.arla.se/recept/vegetarisk-lufsa-med-rotsaksfras/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Lufsa är en öländsk ugnspannkaka med fläsk som påminner lite om rösti.
Gör så här
-
Lufsa:
- Skala och riv potatisen fint.
- Blanda med mjölk, grädde, vetemjöl, ägg och smaka av med salt och peppar.
- Häll smeten i smort bleck och grädda i ugn på 200° ca 40 min.
-
Rotsaksfräs:
- Skala morötterna. Riv morötter och vitkål grovt, strimla purjolöken.
- Fräs grönsakerna i smör, smaka av med salt och peppar.
-
Till servering:
- Skär lufsan i portionsbitar. Servera med rotsaksfräs, cottage cheese och lingonsylt.