Tagliatelle med svartkål och mandel
Den härligt gröna svartkålskrämen med spenat är lätt att ha förberedd och sedan blandas med tagliatelle och osten Efterglöd à la minute. Pastarätten toppas vid servering med marconamandlar, klickar av ricotta samt riktigt finriven Efterglöd. Rätten är skapad av Desirée Jaks, Årets Kock 2023.
Gör så här
-
- Koka pastan 1 min kortare än anvisningen på paketet och kyl ner i isvatten med olja. Sila och portionera 140 g pasta/portion.
-
Svartkålskräm:
- Blanchera svartkålen och vitlöken ca 3 min, lägg i spenaten och blanchera i 30 sek till. Ta upp allt med en hålslev, låt lite vatten hänga med.
- Mixa slät med smöret och kyl ner.
-
Vid servering per portion:
- Koka 140 g kokt pasta per portion 1 min i osaltat vatten.
- Värm upp en sauteuse och lägg i ½ dl pastavatten samt ca 1 dl svartkålskräm, koka ihop. Lägg i pastan och vänd runt några minuter på svag värme.
- Tillsätt 20 g riven Efterglöd och blanda väl. Späd med pastavatten till bra konsistens, den får inte bli för stabbig. Smaka av med salt.
- Arrangera tagliatelle i en djup tallrik. Toppa med 25 g ricotta, hackad mandel och svartpeppar. Avsluta med lite riven Efterglöd.