Små frasiga plättar av spagetti, ost och kryddor är svinnsmart mat om det blivit pasta över från skollunchen dagen innan. Populära är de också! Servera spagettifritters med en kräm på vitost, picklad rödlök och sallad med tomat, gurka och oliver.

Spagettifritters

Spagettifritters

Små frasiga plättar av spagetti, ost och kryddor är svinnsmart mat om det blivit pasta över från skollunchen dagen innan. Populära är de också! Servera spagettifritters med en kräm på vitost, picklad rödlök och sallad med tomat, gurka och oliver.

Gör så här

  • Spagettifritters:

    • Klipp eller skär spagettin i kortare bitar.
    • Vispa ihop ägg och grädde. Rör ner spagetti, ost, ströbröd, persilja, salt och kryddor. Låt svälla 5 min.
    • Lägg upp fritters à 50 g på plåtar med bakplåtspapper. Stek i ugn på 180° 8-11 min.
  • Tillbehör:

    • Blanda samman salladen.
    • Mixa vitost och crème fraiche slätt.
    • Servera spagettifritters med sallad, ostkräm och picklad lök.