En smakrik salladsbowl med glutenfri tabbouleh som kan serveras på plats eller enkelt tas med.

Salladsbowl med quinoa, linser, grillost och muhammara

Recept av Hanna Normark

En smakrik salladsbowl med glutenfri tabbouleh som kan serveras på plats eller enkelt tas med.

Gör så här

  • Tabbouleh på quinoa och linser:

    • Koka quinoa och linser enligt anvisningen på förpackningarna. Blanda quinoa, linser, tomater och persilja. Smaksätt med citronsaft, olivolja och salt. Tabboulehn ska vara syrlig och ha en tydlig sälta.
  • Muhammara:

    • Lägg alla ingredienser i en mixer och ”pulsa” tills en grynig massa. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Grilling cheese:

    • Skär osten i grova tärningar och stek till fin färg i smör.
  • Montering:

    • Fördela babyspenat och tabbouleh i djupa tallrikar. Lägg på nygrillad ost, muhammara och yoghurt. Toppa med valnötter, sumak och granatäppelkärnor.