Mättande sallad med krämig dressing som du lägger på precis innan servering. En härlig kombo med nyttig grönkål, söta plommon och ädelost. Allt toppat med läckert friterade potatisstrimlor.

Sallad med grönkål, friterad potatis, ädelost och plommon

Recept av Sara Aasum Hultberg

Mättande sallad med krämig dressing som du lägger på precis innan servering. En härlig kombo med nyttig grönkål, söta plommon och ädelost. Allt toppat med läckert friterade potatisstrimlor.

Gör så här

    • Skär potatisen i julienne eller strimla på en mandolin. Torka av på papper. Fritera strimlorna i 180° varm olja till fin färg, låt rinna av på papper och salta.
    • Blanda crème fraiche med vitlök och oregano. Smaka av med citron-saft och salt.
    • Stek grönkålen hastigt i smör, salta. Lägg upp grönkål, machésallad och endive. Fortsätt med plommon, ost och pistagenötter. Toppa med friterad potatis och dressing.