![Söt, syrlig och salt kombo med picklade och bakade betor, björnbär, vitost och en majonnäs i botten.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/sallad-med-betor-bjornbar-och-smulad-vitost/3087173761.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.46,0.76&format=webp&quality=80)
Sallad med betor, björnbär och smulad vitost
![Sallad med betor, björnbär och smulad vitost](https://cdn-kund.arla.se/recept/sallad-med-betor-bjornbar-och-smulad-vitost/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Söt, syrlig och salt kombo med picklade och bakade betor, björnbär, vitost och en majonnäs i botten.
Gör så här
-
- Tvätta och gnid in rödbetorna med olja och salt. Rosta i ugn på 170° tills de är mjuka. Dela på hälften.
- Koka upp ättika, socker, vatten och senapsfrön, dra åt sidan. Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten. Skala och klyfta gulbetorna och lägg i lagen. Låt dra i minst 2 tim.
- Mixa osten slät med oljan. Gör en majonnäs med resterande ingredienser och lägg i en spritspåse.
- Smula osten och krossa mandeln.
- Spritsa majonnäsen i tallriken. Lägg på betor och toppa med ost, mandel, björnbär och örter.