Söt, syrlig och salt kombo med picklade och bakade betor, björnbär, vitost och en majonnäs i botten.

Sallad med betor, björnbär och smulad vitost

Recept av Jimmi Eriksson

Söt, syrlig och salt kombo med picklade och bakade betor, björnbär, vitost och en majonnäs i botten.

Gör så här

    • Tvätta och gnid in rödbetorna med olja och salt. Rosta i ugn på 170° tills de är mjuka. Dela på hälften.
    • Koka upp ättika, socker, vatten och senapsfrön, dra åt sidan. Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten. Skala och klyfta gulbetorna och lägg i lagen. Låt dra i minst 2 tim.
    • Mixa osten slät med oljan. Gör en majonnäs med resterande ingredienser och lägg i en spritspåse.
    • Smula osten och krossa mandeln.
    • Spritsa majonnäsen i tallriken. Lägg på betor och toppa med ost, mandel, björnbär och örter.