Söt, syrlig och salt kombo med picklade och bakade betor, björnbär, vitost och en majonnäs i botten.

Sallad med betor, björnbär och smulad vitost

Sallad med betor, björnbär och smulad vitost
Recept av Jimmi Eriksson

Söt, syrlig och salt kombo med picklade och bakade betor, björnbär, vitost och en majonnäs i botten.

Gör så här

    • Tvätta och gnid in rödbetorna med olja och salt. Rosta i ugn på 170° tills de är mjuka. Dela på hälften.
    • Koka upp ättika, socker, vatten och senapsfrön, dra åt sidan. Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten. Skala och klyfta gulbetorna och lägg i lagen. Låt dra i minst 2 tim.
    • Mixa osten slät med oljan. Gör en majonnäs med resterande ingredienser och lägg i en spritspåse.
    • Smula osten och krossa mandeln.
    • Spritsa majonnäsen i tallriken. Lägg på betor och toppa med ost, mandel, björnbär och örter.