
Rullader i skördetid


Otroligt uppskattad rätt en fredagkväll. Lite roligt pyssel som går att förbereda dagen innan. Rulladerna ugnskokas i buljong, som också blir till en mustig sås med fina smaker.
Gör så här
-
- Blanda tomatpuré, honung, olja, senap, timjan och salt, bred på köttet.
- Förväll rotfrukterna.
- Lägg rotfrukterna på köttskivorna, rulla ihop och lägg i smorda bleck med skarven ner.
- Bryn i ugn, 250° ca 10 min. Sänk värmen till 175° och tillsätt buljongen. Täck med lock, koka i 30-40 min tills rulladerna känns möra.
- Koka upp buljongen, använd gärna buljongen som rulladerna kokat i. Red av med mjöl utrört i crème fraiche. Tillsätt timjan och koka ca 5 min.
- Smaka av med salt och peppar.
- Koka morötterna. Blanda med smör och persilja medan de fortfarande är varma. Servera rulladerna med kokt potatis, sås och morötterna.