Otroligt uppskattad rätt en fredagkväll. Lite roligt pyssel som går att förbereda dagen innan. Rulladerna ugnskokas i buljong, som också blir till en mustig sås med fina smaker.

Rullader i skördetid

Otroligt uppskattad rätt en fredagkväll. Lite roligt pyssel som går att förbereda dagen innan. Rulladerna ugnskokas i buljong, som också blir till en mustig sås med fina smaker.

Gör så här

    • Blanda tomatpuré, honung, olja, senap, timjan och salt, bred på köttet.
    • Förväll rotfrukterna.
    • Lägg rotfrukterna på köttskivorna, rulla ihop och lägg i smorda bleck med skarven ner.
    • Bryn i ugn, 250° ca 10 min. Sänk värmen till 175° och tillsätt buljongen. Täck med lock, koka i 30-40 min tills rulladerna känns möra.
    • Koka upp buljongen, använd gärna buljongen som rulladerna kokat i. Red av med mjöl utrört i crème fraiche. Tillsätt timjan och koka ca 5 min.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Koka morötterna. Blanda med smör och persilja medan de fortfarande är varma. Servera rulladerna med kokt potatis, sås och morötterna.