![Otroligt uppskattad rätt en fredagkväll. Lite roligt pyssel som går att förbereda dagen innan. Rulladerna ugnskokas i buljong, som också blir till en mustig sås med fina smaker.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/rullader-i-skordetid/1861214540.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.6,0.41&format=webp&quality=80)
Rullader i skördetid
![Rullader i skördetid](https://cdn-kund.arla.se/recept/rullader-i-skordetid/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Otroligt uppskattad rätt en fredagkväll. Lite roligt pyssel som går att förbereda dagen innan. Rulladerna ugnskokas i buljong, som också blir till en mustig sås med fina smaker.
Gör så här
-
- Blanda tomatpuré, honung, olja, senap, timjan och salt, bred på köttet.
- Förväll rotfrukterna.
- Lägg rotfrukterna på köttskivorna, rulla ihop och lägg i smorda bleck med skarven ner.
- Bryn i ugn, 250° ca 10 min. Sänk värmen till 175° och tillsätt buljongen. Täck med lock, koka i 30-40 min tills rulladerna känns möra.
- Koka upp buljongen, använd gärna buljongen som rulladerna kokat i. Red av med mjöl utrört i crème fraiche. Tillsätt timjan och koka ca 5 min.
- Smaka av med salt och peppar.
- Koka morötterna. Blanda med smör och persilja medan de fortfarande är varma. Servera rulladerna med kokt potatis, sås och morötterna.