Jenny Harold på Montessoriskolan i Norrtälje har skapat receptet på rotfrukstpytt med grillost som serveras med en grön örtkräm. Jennys eget tips är att laga krämen med ramslök som barnen på skolan själva plockar på våren. Ramslöken kan frysas och sedan tas fram hela året.

Rotfruktspytt med grillost och örtkräm

Jenny Harold på Montessoriskolan i Norrtälje har skapat receptet på rotfrukstpytt med grillost som serveras med en grön örtkräm. Jennys eget tips är att laga krämen med ramslök som barnen på skolan själva plockar på våren. Ramslöken kan frysas och sedan tas fram hela året.

Gör så här

  • Örtkräm:

    • Mixa samman färskost, spenat och basilika till en slät, grön kräm. Smaka av med salt.
  • Rotfruktspytt:

    • Ånga potatis, palsternacka och morot i ugn ca 7 min.
    • Stek potatis, rotfrukter och lök i smör och olja till fin färg. Salta och peppra och lägg upp i bleck.
    • Stek osten till fin färg i smör och olja. Blanda med pytten och servera med örtkrämen.