Rotfrukstpytt med grillost serveras med en grön örtkräm. Ett smakrikt tips är att laga krämen med ramslök. Ramslöken kan frysas och sedan tas fram hela året.

Rotfruktspytt med grillost och örtkräm

Rotfruktspytt med grillost och örtkräm

Rotfrukstpytt med grillost serveras med en grön örtkräm. Ett smakrikt tips är att laga krämen med ramslök. Ramslöken kan frysas och sedan tas fram hela året.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

  • Örtkräm:

    • Mixa samman färskost, spenat och basilika till en slät, grön kräm. Smaka av med salt.
  • Rotfruktspytt:

    • Ånga potatis, palsternacka och morot i ugn ca 7 min.
    • Stek potatis, rotfrukter och lök i smör och olja till fin färg. Salta och peppra och lägg upp i bleck.
    • Stek osten till fin färg i smör och olja. Blanda med pytten och servera med örtkrämen.