![Mjuka och smakrika. Ju mer vällagrad ost i snitten, desto godare blir skockorna.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/rostad-jordartskocka/3717199447.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Rostad jordärtskocka
![Rostad jordärtskocka](https://cdn-kund.arla.se/recept/rostad-jordartskocka/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Mjuka och smakrika. Ju mer vällagrad ost i snitten, desto godare blir skockorna.
Gör så här
-
- Tvätta och rosta jordärtskockorna mjuka med olja och salt i ugn på 160°.
- Skär en skåra i varje jordärtskocka. Skär osten i bitar så de får plats i skockorna.
- Tryck ner osten i skårorna och fortsätt baka i ugnen tills osten smält.