Den här pinsan med stekt svamp, tryffel och Svecia är snabb och lättbakad men riktigt lyxig i smak och utseende. Erbjud gästerna den snyggt uppskuren att dela på i t ex baren eller som förrätt.

Pinsa med tryffel och Svecia

Pinsa med tryffel och Svecia
Recept av Danny Falkeman

Den här pinsan med stekt svamp, tryffel och Svecia är snabb och lättbakad men riktigt lyxig i smak och utseende. Erbjud gästerna den snyggt uppskuren att dela på i t ex baren eller som förrätt.

Gör så här

    • Skiva champinjonerna och riv ostronskivlingen i bitar. Stek svampen i en varm panna med olja, salta och peppra. Avsluta med att riva ner vitlöken i svampen. Lägg åt sidan.
    • Blanda crème fraiche med tryffelcrème. Riv osten och hacka persiljan.
    • Bred tryffelkrämen på pinsan, strö över hälften av osten och lägg på den stekta svampen.
    • Baka av i ugnen på 225–250° tills osten smält och blivit gyllenbrun, 4–5 min.
    • Avsluta med resterande ost och persiljan. Riv över den färska tryffeln.