Räkor, pepparrot och dill ger den här pinsan rätt känsla av sommaren. En perfekt sharingrätt att erbjuda gästerna på uteserveringen. Då pinsabottnen är förgräddad behöver den endast ca 5 min i ugnen. Två olika ostar ger pinsan krämig och lyxig smak.

Pinsa med räkor, pepparrot och dill

Pinsa med räkor, pepparrot och dill
Recept av Danny Falkeman

Räkor, pepparrot och dill ger den här pinsan rätt känsla av sommaren. En perfekt sharingrätt att erbjuda gästerna på uteserveringen. Då pinsabottnen är förgräddad behöver den endast ca 5 min i ugnen. Två olika ostar ger pinsan krämig och lyxig smak.

Gör så här

    • Bred crème fraiche på pinsan och fördela ut Krondild.
    • Baka av i ugnen på 225–250° tills osten smält och blivit gyllenbrun, 4–5 min.
    • Toppa pinsan med räkor, riv över pepparrot och Präst. Lägg ut citronskivorna och avsluta med dillen.