Pinsa med potatis och löjrom passar perfekt att servera under våren och sommaren. Pinsa går snabbt att baka då botten är förbakad. Bara 5 min behövs i ugnen.  Erbjud t ex gästerna i baren eller på uteserveringen att dela på den lyxiga pinsan som dessutom är smaksatt med den smakrika osten Gammel Knas.

Pinsa med potatis och löjrom

Pinsa med potatis och löjrom
Recept av Danny Falkeman

Pinsa med potatis och löjrom passar perfekt att servera under våren och sommaren. Pinsa går snabbt att baka då botten är förbakad. Bara 5 min behövs i ugnen. Erbjud t ex gästerna i baren eller på uteserveringen att dela på den lyxiga pinsan som dessutom är smaksatt med den smakrika osten Gammel Knas.

Gör så här

    • Mixa hälften av crème fraichen med ostkrämen och smaka av med citronskal, salt och peppar.
    • Bred ostkrämen på pinsan och fördela den skivade potatisen. Droppa över lite olivolja och baka av i ugnen på 225–250° tills osten smält och blivit gyllenbrun, 4–5 min.
    • Spritsa ut resterande crème fraiche och klicka på löjrom på pinsan. Avsluta med gräslöken och servera med citronklyftor.