![Pinsa med potatis och löjrom passar perfekt att servera under våren och sommaren. Pinsa går snabbt att baka då botten är förbakad. Bara 5 min behövs i ugnen. Erbjud t ex gästerna i baren eller på uteserveringen att dela på den lyxiga pinsan som dessutom är smaksatt med den smakrika osten Gammel Knas.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/pinsa-med-potatis-och-lojrom/4234787868.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=81)
Pinsa med potatis och löjrom
![Pinsa med potatis och löjrom](https://cdn-kund.arla.se/recept/pinsa-med-potatis-och-lojrom/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=81&rmode=crop)
Pinsa med potatis och löjrom passar perfekt att servera under våren och sommaren. Pinsa går snabbt att baka då botten är förbakad. Bara 5 min behövs i ugnen. Erbjud t ex gästerna i baren eller på uteserveringen att dela på den lyxiga pinsan som dessutom är smaksatt med den smakrika osten Gammel Knas.
Gör så här
-
- Mixa hälften av crème fraichen med ostkrämen och smaka av med citronskal, salt och peppar.
- Bred ostkrämen på pinsan och fördela den skivade potatisen. Droppa över lite olivolja och baka av i ugnen på 225–250° tills osten smält och blivit gyllenbrun, 4–5 min.
- Spritsa ut resterande crème fraiche och klicka på löjrom på pinsan. Avsluta med gräslöken och servera med citronklyftor.