![Mättande, vällagad, vegetarisk böngryta där chilihettan gärna anpassas till era gästers önskemål och smak. Toppa med en svalkande klick crème fraiche.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/mexikansk-bongryta/1806738493.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.59,0.48&format=webp&quality=80)
Mexikansk böngryta
![Mexikansk böngryta](https://cdn-kund.arla.se/recept/mexikansk-bongryta/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Mättande, vällagad, vegetarisk böngryta där chilihettan gärna anpassas till era gästers önskemål och smak. Toppa med en svalkande klick crème fraiche.
Gör så här
-
- Fräs hackad lök och finhackad vitlök på medelvärme i olja några minuter. Fräs med hackad chili och tärnad paprika någon minut.
- Tillsätt resterande ingredienser. Låt grytan sjuda ca 20 min. Smaka av med salt och mer kryddor om det behövs.
-
Till servering:
- Toppa grytan vid servering med gräddfil och koriander. Servera med ris.