Macaroni and cheese
Mac 'n' cheese - makaroner i ostsås - är en klassisk amerikansk favoriträtt. Här ligger de krämiga makaronerna under ett frasigt, smakrikt cheddartäcke. Laga i en ugnsform eller servera i trevliga portionsformar.
Gör så här
-
- Smält smöret till bechamelsåsen och red med mjöl. Tillsätt mjölk och grädde lite i taget och låt sjuda ca 8 min tills såsen tjocknat. Smält ner osten, dra av från värmen och smaksätt med salt, peppar och muskot.
- Koka makaronerna i 4 min och kyl snabbt. Stek baconet knaprigt och sautera spenaten i smör med lite salt.
- Blanda bechamelsåsen med maka- roner, bacon, spenat och lägg i en smord ugnsform eller flera portions- formar. Toppa med ost och ströbröd.
- Baka av i ugnen på 225° tills det har satt sig och fått fin färg, ca 10 min för de små och 15 min för den stora.