![Mac 'n' cheese - makaroner i ostsås - är en klassisk amerikansk favoriträtt. Här ligger de krämiga makaronerna under ett frasigt, smakrikt cheddartäcke. Laga i en ugnsform eller servera i trevliga portionsformar.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/macaroni-and-cheese/661181548.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Macaroni and cheese
![Macaroni and cheese](https://cdn-kund.arla.se/recept/macaroni-and-cheese/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Mac 'n' cheese - makaroner i ostsås - är en klassisk amerikansk favoriträtt. Här ligger de krämiga makaronerna under ett frasigt, smakrikt cheddartäcke. Laga i en ugnsform eller servera i trevliga portionsformar.
Gör så här
-
- Smält smöret till bechamelsåsen och red med mjöl. Tillsätt mjölk och grädde lite i taget och låt sjuda ca 8 min tills såsen tjocknat. Smält ner osten, dra av från värmen och smaksätt med salt, peppar och muskot.
- Koka makaronerna i 4 min och kyl snabbt. Stek baconet knaprigt och sautera spenaten i smör med lite salt.
- Blanda bechamelsåsen med maka- roner, bacon, spenat och lägg i en smord ugnsform eller flera portions- formar. Toppa med ost och ströbröd.
- Baka av i ugnen på 225° tills det har satt sig och fått fin färg, ca 10 min för de små och 15 min för den stora.