Macaroni and cheese är ett omtyckt inslag på brunchmenyn. Servera den gärna nygratinerad i portionsskålar. Den här varianten har en syrlig tomatsås i botten och sedan örtstekt kyckling och champinjoner varvade med makaronerna och den smakrika ostsåsen. Toppa med surdegskrutonger stekta i örtolja.

Macaroni and cheese med tomat och kyckling

Macaroni and cheese med tomat och kyckling
Recept av Roland Persson

Macaroni and cheese är ett omtyckt inslag på brunchmenyn. Servera den gärna nygratinerad i portionsskålar. Den här varianten har en syrlig tomatsås i botten och sedan örtstekt kyckling och champinjoner varvade med makaronerna och den smakrika ostsåsen. Toppa med surdegskrutonger stekta i örtolja.

Gör så här

    • Koka makaronerna al dente.
    • Värm grädde och mjölk till bechamelsåsen. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och rör runt. Koka några minuter. Smält ner cheddar under omrörning och smaka av med salt och peppar.
    • Skålla och skala tomaterna, kärna ur och skär tomatköttet i mindre bitar. Fräs schalottenlök och vitlök i olivoja. Tillsätt tomatköttet och slå på vin, låt koka några minuter, smaka av med salt och peppar.
    • Skär den örtstekta kycklingen i mindre bitar. Stek champinjonerna i smör, salta och peppra.
    • Bottna ugnssäkra portionsformarna med tomatsåsen. Varva kyckling, ostsås, makaroner och champinjoner. Avsluta med makaroner och täck med ostsås. Strö över riven Svecia och gratinera i ugn, 200° till fin färg.
    • Blanda örtolja och vitlök. Skär bort kanterna på brödet. Bryt i bitar och stek i örtoljan tills de är krispiga.
    • Toppa macaroni and cheese med krutongerna och friterad salvia.