Skivor av grillost som grillas i smörgåsjärn, använd bakplåtspapper så fastnar inte osten i järnet.  Den här grillade toasten är både mättande och lyxig.

Levaintoast med färskostkräm, grillad paprika och ost

Recept av Hanna Normark

Skivor av grillost som grillas i smörgåsjärn, använd bakplåtspapper så fastnar inte osten i järnet. Den här grillade toasten är både mättande och lyxig.

Gör så här

  • Färskostkräm med grönkål och basilika:

    • Mixa grönkål och basilika. Tillsätt övriga ingredienser till färskostkrämen och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Grilling cheese:

    • Skär osten i centimetertjocka skivor. Grilla skivorna mellan bakplåtspapper i smörgåsgrill på 250° ca 2 min till fina grillränder. Dela osten i bitar.
  • Montering:

    • Ringla olivolja på brödskivorna och grilla i smörgåsgrill på 250° till fin färg. Bred på färskostkrämen. Lägg på grillad paprika, tomater och nygrillad ost. Avsluta med svartpeppar, basilikablad och solroskärnor.