![Vegetarisk, grillad macka som passar perfekt som ett enklare lunchalternativ, särskilt när den serveras med en grönsallad. Bjud gärna rostad grönkål till när det är säsong.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/levain-med-farskost-och-svamp/2641217738.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.55,0.58&format=webp&quality=80)
Levain med färskost och svamp
![Levain med färskost och svamp](https://cdn-kund.arla.se/recept/levain-med-farskost-och-svamp/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Vegetarisk, grillad macka som passar perfekt som ett enklare lunchalternativ, särskilt när den serveras med en grönsallad. Bjud gärna rostad grönkål till när det är säsong.
Gör så här
-
- Rensa svampen och skär i mindre bitar. Finhacka schalottenlök och vitlök. Stek svamp, schalottenlök och vitlök i olja tills svampen början få färg.
- Hacka grönkålen. Tillsätt smör och grönkål till svampen och stek ytterligare några minuter. Kyl svampen.
- Blanda svampen med färskost. Smaka av med dijonsenap, salt och svartpeppar.
-
Grönsallad
- Plocka salladen i större bitar. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar.
-
Servering:
- Bred svampröran på hälften av brödskivorna. Lägg på resterande brödskivor och grilla. Servera med grönsallad.