Levain med färskost och svamp
Vegetarisk, grillad macka som passar perfekt som ett enklare lunchalternativ, särskilt när den serveras med en grönsallad. Bjud gärna rostad grönkål till när det är säsong.
Gör så här
-
- Rensa svampen och skär i mindre bitar. Finhacka schalottenlök och vitlök. Stek svamp, schalottenlök och vitlök i olja tills svampen början få färg.
- Hacka grönkålen. Tillsätt smör och grönkål till svampen och stek ytterligare några minuter. Kyl svampen.
- Blanda svampen med färskost. Smaka av med dijonsenap, salt och svartpeppar.
-
Grönsallad
- Plocka salladen i större bitar. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar.
-
Servering:
- Bred svampröran på hälften av brödskivorna. Lägg på resterande brödskivor och grilla. Servera med grönsallad.