![En matig soppa med fina färger där grönsakerna syns tydligt. Viktigt är att vispa crème fraiche-klicken med färskost hårt så att den håller formen. Ett nybakat bröd blir gott vid sidan om.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kycklingssoppa-med-curry/660564776.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.54,0.52&format=webp&quality=80)
Kycklingssoppa med curry
![Kycklingssoppa med curry](https://cdn-kund.arla.se/recept/kycklingssoppa-med-curry/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En matig soppa med fina färger där grönsakerna syns tydligt. Viktigt är att vispa crème fraiche-klicken med färskost hårt så att den håller formen. Ett nybakat bröd blir gott vid sidan om.
Gör så här
-
- Skär kycklingen i mindre bitar. Ansa och skär ner purjolök och grönsaker.
- Hetta upp smör-&rapsolja i en gryta och stek kycklingen gyllenbrun. Tillsätt purjolök och grönsaker, curry, vitlök, ingefära och spiskummin. Häll på buljongen och låt koka 10–15 min.
- Rör ner grädden och red ev av med majsstärkelse. Smaka av med salt och ev mer kryddor.
- Vispa crème fraiche och färskost tills det tjocknar med elvisp och servera till soppan.