En populära kycklingrätt med apelsinjuice, paprika och chilisås. Kycklingen tillagas enkelt i bleck och serveras med kokt matvete som gärna blandas med färgglada rotfruktstärningar.

Kyckling med apelsin och paprika

Kyckling med apelsin och paprika

En populära kycklingrätt med apelsinjuice, paprika och chilisås. Kycklingen tillagas enkelt i bleck och serveras med kokt matvete som gärna blandas med färgglada rotfruktstärningar.

Gör så här

    • Bryn kycklingen i lite av olja och lägg i bleck.
    • Fräs lök, vitlök, paprika och tomat i resterande olja. Krydda med chhilipeppar.
    • Tillsätt crème fraiche, grädde, chilisås och juice. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Tillaga i ugn på 200° ca 20 min.
    • Koka matvetet, blanda med persiljan och servera till kycklingen med lite grönsallad.