![En populära kycklingrätt med apelsinjuice, paprika och chilisås. Kycklingen tillagas enkelt i bleck och serveras med kokt matvete som gärna blandas med färgglada rotfruktstärningar.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kyckling-med-apelsin-och-paprika/4037651360.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.5,0.6&format=webp&quality=80)
Kyckling med apelsin och paprika
![Kyckling med apelsin och paprika](https://cdn-kund.arla.se/recept/kyckling-med-apelsin-och-paprika/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En populära kycklingrätt med apelsinjuice, paprika och chilisås. Kycklingen tillagas enkelt i bleck och serveras med kokt matvete som gärna blandas med färgglada rotfruktstärningar.
Gör så här
-
- Bryn kycklingen i lite av olja och lägg i bleck.
- Fräs lök, vitlök, paprika och tomat i resterande olja. Krydda med chhilipeppar.
- Tillsätt crème fraiche, grädde, chilisås och juice. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Tillaga i ugn på 200° ca 20 min.
- Koka matvetet, blanda med persiljan och servera till kycklingen med lite grönsallad.