![Färsk fisk är inte nödvändigt, men det är roligt och viktigt att ha kvar känslan för genuina råvaror. Så glöm inte den färska fisken.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/italiensk-fisk-med-tva-delikata-saser/1414821255.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.48,0.55&format=webp&quality=80)
Italiensk fisk med två delikata såser
![Italiensk fisk med två delikata såser](https://cdn-kund.arla.se/recept/italiensk-fisk-med-tva-delikata-saser/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Färsk fisk är inte nödvändigt, men det är roligt och viktigt att ha kvar känslan för genuina råvaror. Så glöm inte den färska fisken.
Gör så här
-
- Lägg fisken på smorda bleck.
- Blanda alla ingredienser till salladskryddan. Strö över hälften av salladskryddan på fisken.
- Fördela tomaterna på fisken. Strö över resten av salladskryddan. Ringla över olivolja.
- Stek fisken i ugn, 200° ca 20 min eller tills fisken är klar.
- Dela potatisen i halvor och lägg på bleck. Ringla över olja. Salta och peppra. Baka i ugn, 225° ca 30 min.
- Mixa basilika med olja och lite gräddfil till en sås. Blanda resten av gräddfilen. Smaka av med salt.
- Blanda ingredienserna till tomatsåsen. Servera fisken med potatisen och såserna. Garnera gärna med basilika.