Isbergssallad med yoghurt, äpple och filodegsfras
Frasig sallad på isberg kan serveras som en vegetarisk rätt eller på salladsbordet. Servera filodegsfraset vid sidan om så håller det sig frasigt länge.
Gör så här
-
- Dela salladen i halvor eller bitar, lägg i iskallt vatten för att få salladen extra frasiga. Rör ihop yoghurt med olivolja.
- Smula osten. Strimla äpplet strax före servering eller blanda med lite vinäger eller citronsaft så det inte mörknar. Klipp krassen.
-
Filodegsfras:
- Pensla filodegsarken med äggvita. Varva degen med ost, avsluta med ost och chiliflakes. Pressa lite så att arken fäster ihop.
- Baka av i ugn på 160° tills det är gyllene och frasigt, 10–15 min.
-
Vid servering:
- Ringla yoghurt på salladen och toppa med ost, äpple och krasse.
- Smula filodegsfraset och strö på salladen eller servera det till så det håller sig frasigt.