En favoritsoppa med varma, runda toner av färsk ingefära och muskot. När jag kom hit som ny kostchef var de äldre och personalen lite misstänksamma mot soppor. Nu älskar de dem. Speciellt den här.

Ingefärsdoftande laxsoppa

En favoritsoppa med varma, runda toner av färsk ingefära och muskot. När jag kom hit som ny kostchef var de äldre och personalen lite misstänksamma mot soppor. Nu älskar de dem. Speciellt den här.

Gör så här

    • Fräs rotsaker, lök och fänkål i smör.
    • Späd med buljong och låt koka en stund.
    • Tillsätt grädde och crème fraiche. Låt koka tills rotsaker, lök och fänkål är mjuka.
    • Mixa ingefäran till en slät smet.
    • Tillsätt laxen i soppan och smaka av med muskot, salt, sambal oelek och mixad ingefära.
    • Toppa soppan med dill.