![Kött i grytbitar serveras alltid i sås. Men ibland vill vi servera köttet rent på medelhavsvis. Här ligger vi istället krutet på potatisen. Det gör vi ofta.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/gyroskott-med-tomatpotatis-och-vitloksmeze/4088222017.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.51,0.49&format=webp&quality=80)
Gyroskött med tomatpotatis och vitlöksmeze
![Gyroskött med tomatpotatis och vitlöksmeze](https://cdn-kund.arla.se/recept/gyroskott-med-tomatpotatis-och-vitloksmeze/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Kött i grytbitar serveras alltid i sås. Men ibland vill vi servera köttet rent på medelhavsvis. Här ligger vi istället krutet på potatisen. Det gör vi ofta.
Gör så här
-
- Fördela karrén i smorda bleck. Krydda med vitlök, oregano, salt och peppar.
- Tillaga i ugn, 175° ca 45 min tills köttet fått fin färg och känns mört.
- Fördela potatis och lök på smorda bleck.
- Blanda krossade tomater, buljong, olja och persilja. Smaka av med salt.
- Häll tomatsåsen över potatisen, blanda och grädda i ugn, 175° ca 50 min.
- Blanda matyoghurt med vitlök. Smaka av med salt.