Kött i grytbitar serveras alltid i sås. Men ibland vill vi servera köttet rent på medelhavsvis. Här ligger vi istället krutet på potatisen. Det gör vi ofta.

Gyroskött med tomatpotatis och vitlöksmeze

Gyroskött med tomatpotatis och vitlöksmeze

Kött i grytbitar serveras alltid i sås. Men ibland vill vi servera köttet rent på medelhavsvis. Här ligger vi istället krutet på potatisen. Det gör vi ofta.

Gör så här

    • Fördela karrén i smorda bleck. Krydda med vitlök, oregano, salt och peppar.
    • Tillaga i ugn, 175° ca 45 min tills köttet fått fin färg och känns mört.
    • Fördela potatis och lök på smorda bleck.
    • Blanda krossade tomater, buljong, olja och persilja. Smaka av med salt.
    • Häll tomatsåsen över potatisen, blanda och grädda i ugn, 175° ca 50 min.
    • Blanda matyoghurt med vitlök. Smaka av med salt.