Gröna ärtbiffar med rostade rotfrukter och tzatziki
Saftiga biffar på grovmixade linser, ärter, bönor och ägg. Perfekta till ugnsrostade rotfrukter i olika färger. Låt gurkan hängas av så du får bort all vätska innan den blandas med den grekiska yoghurten och fint riven vitlök.
Gör så här
-
- Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen.
- Mixa vitost och soltorkade tomater i en matberedare. Tillsätt linserna, ärter, bönor och ägg och mixa grovt. Blanda med solroskärnor, polentagryn, basilika och salt. Låt stå ca 1 tim, gärna längre så polentan hinner svälla.
- Forma biffar à ca 60 g. Stek på medelvärme i smör-&rapsolja till fin färg.
- Skär morötter och palsternacka i bitar. Lägg i bleck och blanda med rapsolja. Salta och rosta i ugn på 200° ca 25 min.
- Riv gurkan och häng gärna av en stund. Blanda gurka, yoghurt och finriven vitlök, smaka av med salt och peppar.
- Servera ärtbiffarna med rostade rotfrukter och tzatziki.