![Saftiga biffar på grovmixade linser, ärter, bönor och ägg. Perfekta till ugnsrostade rotfrukter i olika färger. Låt gurkan hängas av så du får bort all vätska innan den blandas med den grekiska yoghurten och fint riven vitlök.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/grona-artbiffar-med-rostade-rotfrukter-och-tzatziki/2466572229.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Gröna ärtbiffar med rostade rotfrukter och tzatziki
![Gröna ärtbiffar med rostade rotfrukter och tzatziki](https://cdn-kund.arla.se/recept/grona-artbiffar-med-rostade-rotfrukter-och-tzatziki/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Saftiga biffar på grovmixade linser, ärter, bönor och ägg. Perfekta till ugnsrostade rotfrukter i olika färger. Låt gurkan hängas av så du får bort all vätska innan den blandas med den grekiska yoghurten och fint riven vitlök.
Gör så här
-
- Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen.
- Mixa vitost och soltorkade tomater i en matberedare. Tillsätt linserna, ärter, bönor och ägg och mixa grovt. Blanda med solroskärnor, polentagryn, basilika och salt. Låt stå ca 1 tim, gärna längre så polentan hinner svälla.
- Forma biffar à ca 60 g. Stek på medelvärme i smör-&rapsolja till fin färg.
- Skär morötter och palsternacka i bitar. Lägg i bleck och blanda med rapsolja. Salta och rosta i ugn på 200° ca 25 min.
- Riv gurkan och häng gärna av en stund. Blanda gurka, yoghurt och finriven vitlök, smaka av med salt och peppar.
- Servera ärtbiffarna med rostade rotfrukter och tzatziki.