![Frökens favorit, men till och med den mest kräsne pojken äter nu 3 portioner varje gång. Potatisen reder soppan och gör den matig. Det saftiga rödbetsbrödet blir snyggt och gott bredvid.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/gron-artsoppa-med-agghalvor-och-hembakat-rodbetsbrod/3855402839.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.64,0.46&format=webp&quality=80)
Grön ärtsoppa med ägghalvor och hembakat rödbetsbröd
![Grön ärtsoppa med ägghalvor och hembakat rödbetsbröd](https://cdn-kund.arla.se/recept/gron-artsoppa-med-agghalvor-och-hembakat-rodbetsbrod/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Frökens favorit, men till och med den mest kräsne pojken äter nu 3 portioner varje gång. Potatisen reder soppan och gör den matig. Det saftiga rödbetsbrödet blir snyggt och gott bredvid.
Gör så här
-
Grön ärtsoppa:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva potatisen.
- Fräs lök, vitlök och potatis i olja på medelvärme ca 5 min.
- Tillsätt buljong, vatten och grädde, låt sjuda ca 10 min.
- Tillsätt ärterna, koka upp och mixa soppan slät.
- Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
- Koka äggen ca 8 min. Spola dem kalla. Skala och dela äggen i halvor.
-
Rödbetsbröd:
- Värm mjölken till ca 37°.
- Smula jäste i en degbunke och lös upp med mjölken.
- Blanda alla ingredienser och arbeta degen smidig, ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
- Platta ut degen i ett smort bleck. Skär i portionsrutor och låt jäsa ytterligare ca30 min. 6. Grädda bröden i 175° 15-20 min. Låt svalna på galler under bakduk.
-
Till servering:
Servera soppan med ägghalvor och bröd med smör.