Fiskgryta med saffranskräm

Fiskgryta med saffranskräm

Gör så här

1. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva fänkålen. Fräs lök, vitlök och fänkål på medelvärme i olja ca 5 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 min.

2. Tillsätt fänkålsfrön, vin, fond, vatten, krossade tomater, honung, grädde, salt och peppar. Koka ihop ca 20 min.

3. Tärna fisken i 2x2 cm stora tärningar. Lägg ner fiskbitarna i grytan, dra av från värmen och låt fisken gå klar på eftervärmen.

4. Vänd ner de kokta musslorna.

Saffranscrème:

1. Blanda samman majonnäs, crème fraiche, saffran och salt

Servera fiskgrytan med surdegsbröd och en klick saffranscrème och toppa med hackad persilja.

Källa: Arla Guldko 2017

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen