![En riktigt bra restaurangrätt som många älskar.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/fiskgryta-med-saffranskram/815977905.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.38,0.42&format=webp&quality=80)
Gör så här
-
- Fräs hackad lök, vitlök och skivad fänkål på medelvärme i olja ca 5 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 1 min.
- Tillsätt fänkålsfrö, curry, vin, fond, vatten, krossade tomater, honung, grädde, salt och peppar. koka ihop ca 20 min.
- Tärna fisken i 2x2 cm stora tärningar. Lägg ner fiskbitarna i grytan, dra av från värmen och låt fisken gå klar på eftervävrmen.
- Vänd ner de kokta musslorna.
-
Saffranscreme:
- Blanda samman crème fraiche, majonnäs saffran och salt.
-
Till servering:
Servera fiskgrytan med surdegsbröd och en klick saffranskräm, toppa med hackad persilja.