![En indisk gryta med mycket smak och högt näringsvärde. Osten gör grytan ännu matigare. Se till att röra hela tiden så att linserna inte fastnar i botten.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/daal-med-graddfil-mango-och-tomat/1903300801.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.43,0.56&format=webp&quality=80)
Daal med gräddfil, mango och tomat
![Daal med gräddfil, mango och tomat](https://cdn-kund.arla.se/recept/daal-med-graddfil-mango-och-tomat/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En indisk gryta med mycket smak och högt näringsvärde. Osten gör grytan ännu matigare. Se till att röra hela tiden så att linserna inte fastnar i botten.
Gör så här
-
- Tärna osten.
- Hetta upp olja i en gryta och fräs morot, tomat och lök med ingefära, vitlök, chili, tomatpuré och kryddor. Tillsätt vatten och linser. Låt koka ca 20 min.
- Häll i grädden och sjud ca 10 min. Smaka av med salt och vänd ner den tärnade osten.
-
Vid servering:
- Servera grytan direkt toppad med tärnad mango och tomat, gräddfil och plockade örter. Servera gärna med naanbröd.