En indisk gryta med mycket smak och högt näringsvärde. Osten gör grytan ännu matigare. Se till att röra hela tiden så att linserna inte fastnar i botten.

Daal med gräddfil, mango och tomat

Recept av Fredrik Andersson

En indisk gryta med mycket smak och högt näringsvärde. Osten gör grytan ännu matigare. Se till att röra hela tiden så att linserna inte fastnar i botten.

Gör så här

    • Tärna osten.
    • Hetta upp olja i en gryta och fräs morot, tomat och lök med ingefära, vitlök, chili, tomatpuré och kryddor. Tillsätt vatten och linser. Låt koka ca 20 min.
    • Häll i grädden och sjud ca 10 min. Smaka av med salt och vänd ner den tärnade osten.
  • Vid servering:

    • Servera grytan direkt toppad med tärnad mango och tomat, gräddfil och plockade örter. Servera gärna med naanbröd.