Curry och mango ger smak till den här vegetariska grytan med grillost. Receptet är skapat av Maria Halths på Förskolan Skogsgläntan. Både vitt och gult ris toppat med rostade frön och russin serveras till.

Curry- och mangogryta med grillost

Curry och mango ger smak till den här vegetariska grytan med grillost. Receptet är skapat av Maria Halths på Förskolan Skogsgläntan. Både vitt och gult ris toppat med rostade frön och russin serveras till.

Gör så här

  • Frötopping:

    • Rosta pumpakärnor och solroskärnor i het stekpanna. Låt svalna och blanda med russinen.
  • Curry- och mangogryta:

    • Stek lök, paprika och vitlök med curry i smör tills löken mjuknat.
    • Tillsätt kokosmjölk, mango chutney och buljongpasta. Låt sjuda till önskad konsistens.
    • Stek osten till fin färg i smör och vänd ner i grytan med mangon. Smaka av med salt.
  • Vid servering:

    • Färga 1/3 av det kokta riset med gurkmeja.
    • Toppa det vita riset med en rand av det gula riset och strö över lite av frötoppingen.
    • Servera gärna extra frötopping och broccolibuketter till.