Fiskgratäng med gräddig sås som smaksätts med bland annat dill, kapris och kaviar. Enkelt att laga och populärt i matsalen!

Citronfisk med kapris

Citronfisk med kapris

Fiskgratäng med gräddig sås som smaksätts med bland annat dill, kapris och kaviar. Enkelt att laga och populärt i matsalen!

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Lägg fisken i smorda bleck, salta och peppra. Ångkoka fisken nästan klar ca 10 min. Spar fiskspadet.
    • Fräs purjolöken i smör. Tillsätt resterade ingredienserna samt det sparade fiskspadet. Låt koka upp.
    • Red vid behov med majsstärkelse till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över fisken.
    • Tillaga i ugn, 175° ca 20 min eller tills gratängen har fått fin färg.
    • Koka potatisen. och servera till fiskgratängen.