![Vi har elever från många olika kulturer. De gillar fisk men vill ha enkla, tydliga smaker. Vi bor i ett kustområde och köper alltid färsk fisk till bra pris. Färsk fisk är lättare att hantera.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/citronfisk-med-kapris/3928445225.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Citronfisk med kapris
![Citronfisk med kapris](https://cdn-kund.arla.se/recept/citronfisk-med-kapris/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Vi har elever från många olika kulturer. De gillar fisk men vill ha enkla, tydliga smaker. Vi bor i ett kustområde och köper alltid färsk fisk till bra pris. Färsk fisk är lättare att hantera.
Gör så här
-
- Lägg fisken i smorda bleck, salta och peppra. Ångkoka fisken nästan klar ca 10 min. Spar fiskspadet.
- Fräs purjolöken i smör. Tillsätt resterade ingredienserna samt det sparade fiskspadet. Låt koka upp.
- Red vid behov med majsstärkelse till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över fisken.
- Tillaga i ugn, 175° ca 20 min eller tills rätten fått fin färg.
- Koka potatisen. Servera fisken med potatis.