Cheddarbakad fänkål med krämig bulgur

Cheddarbakad fänkål med krämig bulgur

Gör så här

1.  Putsa och dela fänkålen och skär bort lite av roten. Smörj ett bleck med smöret, häll i vattnet och lägg  i fänkålen med snittytan nedåt. Täck med smörpapper och sedan aluminiumfolie. Baka i ugn på 150° ca 45 min eller tills fänkålen är riktigt mjuk.

2.  Vänd fänkålen, strö över osten och gratinera i  salamander eller i varm ugn.

3. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.

4.  Koka upp Syrad grädde och vatten. Red av med  majsstärkelse till önskad konsistens.

5.  Värm bulgur och haricots verts i ugn på ånga.  Blanda ner i såsen och smaka av med ost, dill,  citronskal och saft, salt och peppar.

6.  Lägg upp bulgur och gratinerad fänkålen och  garnera med ärtskott och örtolja.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen