![En saftig grön burgare där cottage cheese binder ihop grönsaksfärsen. Ett vegetariskt alternativ till köttburgaren som även passar bra att servera i skola. Rostad lök och lagrad ost ger burgaren extra smak.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/broccoliburgare-med-ost/841065490.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.29,0.66&format=webp&quality=80)
Broccoliburgare med ost
![Broccoliburgare med ost](https://cdn-kund.arla.se/recept/broccoliburgare-med-ost/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En saftig grön burgare där cottage cheese binder ihop grönsaksfärsen. Ett vegetariskt alternativ till köttburgaren som även passar bra att servera i skola. Rostad lök och lagrad ost ger burgaren extra smak.
Gör så här
-
- Mixa bönorna till en puré och blanda i äggen. Hacka broccolin grovt och rör ner i bönblandningen tillsammans med potatis- och kikärtsmjöl. Tillsätt resterande ingredienser.
- Stek i smör-&rapsolja på medelvärme ca 4 min per sida tills grönsaksburgarna är krispiga och har fin färg.
-
Dressing:
- Blanda ihop yoghurt, majonnäs och hackad jalapeños. Smaka av med salt och peppar.
-
Vid servering:
- Rosta bröden. Bygg burgare med bröd, sallad, skivad tomat, skivad saltgurka, burgare, skivad avokado, picklad rödlök och dressing.