Maria Vakrööm på Hallerna Förskola har skapat dessa broccoli- och kikärtsbollar med riven grillost. På förskolan kallar de bollarna ”Mias cheesiga livspuckar”! Bollarna har en känsla av falafel med sin krispiga yta och smak av kikärtor.

Broccoli- och kikärtsbullar

Broccoli- och kikärtsbullar

Maria Vakrööm på Hallerna Förskola har skapat dessa broccoli- och kikärtsbollar med riven grillost. På förskolan kallar de bollarna ”Mias cheesiga livspuckar”! Bollarna har en känsla av falafel med sin krispiga yta och smak av kikärtor.

Gör så här

    • Ånga broccolin ca 4 min tills den är mjuk men ändå har kärna kvar. Låt svalna lite.
    • Mixa broccolin med kikärtor och kikärtsspadet (100 g spad till 400 g kikärter).
    • Blanda broccolimixen med ost, lök, panko, kikärtsmjöl, spiskummin, salt och peppar. Låt stå ca 10 min.
    • Forma till bullar à ca 50 g och lägg på bleck. Stek i ugn på 200° 10–15 min, beroende på varmhållning.
    • Blanda ihop ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
  • Servering:

    • Servera bullarna med klyftpotatis, sweet chili yoghurtsås och gärna en tomatsallad.