Bottna en skål med den krossade potatisen och fördela sedan toppingen i grupper ovanpå. Välj topping efter säsong och ta tillvara vad som finns kvar från gårdagens salladsbuffé, jobba svinnsmart. Här är ett exempel på en vegetarisk bowl och hur du kan toppa den! Bowls är också en populär rätt som take away.

Bowl med krossad potatis och vitost

Bottna en skål med den krossade potatisen och fördela sedan toppingen i grupper ovanpå. Välj topping efter säsong och ta tillvara vad som finns kvar från gårdagens salladsbuffé, jobba svinnsmart. Här är ett exempel på en vegetarisk bowl och hur du kan toppa den! Bowls är också en populär rätt som take away.

Gör så här

  • Krämig färskpotatis:

    • Koka potatisen och låt ånga av lätt. Stompa potatisen lätt och blanda med gräddfil. Smaka av med salt och vänd ner gräslök.
  • Picklade grönsaker:

    • Blanda grönsakerna och häll lätt svalnad 1,2,3-lag över. Låt stå tills det kallnat och gärna till nästa dag.
  • Picklade senapsfrön:

    • Koka upp ättika, socker och vatten med senapsfrön. Låt dra till nästa dag.
  • Smörstekt svamp:

    • Ansa och skär ner svampen. Stek i smör till fin färg. Salta och peppra.
    • Strö över persilja vid servering.
  • Topping:

    • Lägg upp krämig färskpotatis i skålade tallrikar. Och toppa med alla tillbehören.